Omgeving

Strand, bollenvelden & meer

Callantsoog is een van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland. Het gezellige centrum ligt achter de duinen en vanuit hier loopt u zo het strand op. In april/mei kunt u genieten van de mooie bloemenvelden. De stad Schagen met zijn vele terrassen en winkeltjes ligt op 10 auto minuten van De Rijnhoeve. Wij vertellen u graag over meer uitstapjes.

Zee & strand

Onze camping ligt vlakbij stranden van Callantsoog en omstreken. Geniet van de warme zomerdagen op een kleedje in het warme strandzand en neem een frisse duik in onze eigen Noordzee!

Ook op de minder warme dagen dient het strand als een prachtige wandelroute om even helemaal uit te waaien en tot rust te komen met de geluiden van de zee op de achtergrond. 

Fietsroutes

De Rijnhoeve ligt pal tussen de bloemenvelden en vlakbij duinen en bossen. Perfect voor een mooie fietstocht om de mooie natuur en kleurrijke omgeving te ontdekken.

Er zijn dan ook allerlei fietsroutes die u kunt volgen. Deze zijn keurig aangegeven met bordjes langs de wegen en fietspaden.  Voor alle routes en meer informatie, klik op de ‘lees meer’ knop.

Lekker uiteten

Onze Minicamping ligt vlakbij Callantsoog. Dit dorp heeft een gezellig dorpsplein waar diverse  goede en sfeervolle eetgelegenheden gevestigd zijn. Schagen is een leuke stad met vele terrassen en restaurants, zeker de moeite waard!

Het Zwanenwater (natuurgebied)

Op 6 minuten fietsafstand van De Rijnhoeve in  Callantsoog, tref je het 600 hectare grote beschermde natuurreservaat Het Zwanenwater aan. In het Zwanenwater liggen de grootste duinmeren van Europa. Dit unieke natuurgebied is ontstaan in 1597 na de aanleg van de Zijperzeedijk. In het Zwanenwater leven meer dan 120 plant- en diersoorten. Het is een belangrijke pleisterplaats voor trekvogels. Je treft er verder de mooiste vlinders, heerlijk geurende wilde orchideeën en als je geluk hebt dan spot je een prachtige zandhagedis.

Juttersmuseum

Ben je op vakante in Callantsoog en wil je een dagje wat anders doen dan luieren op het strand? Breng dan zeker een bezoek aan het Juttersmuseum Callantsoog. Het museum ligt net buiten het dorp. In het Juttersmuseum Callantsoog tref je niet alleen een collectie schatten uit de zee maar je ziet er ook hedendaagse kunst. Voorbeelden van de jutvondsten zijn: bommen, granaten, amber, goud en nog veel meer geheime vondsten.

Museumboerderij Tante Jaantje

Binnen in de Museum Boerderij Tante Jaantje in Callantsoog  kunt U van nabij beleven hoe in vroegere tijden wonen en werken in ons dorp eruit zag.  Uitgebreid en veelal uniek collectiemateriaal is gebruikt om de levensomstandigheden in Callantsoog  sinds bijna het begin van het dorp ( zo’n 450 jaar geleden ) op interactieve wijze te illustreren . Daarnaast zijn er altijd up-to-date Thematentoonstellingen die in meer detail nader ingaan op een van de aspecten van de  dorps-historie. En misschien komt U de laatste bewoonster, Tante Jaantje nog wel tegen! Het Museum wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Dierenpark Hoenderdaell

Op 11 kilometer afstand van De Rijnhoeve, ligt Landgoed Hoenderdaell. Het landgoed ligt in een 75 hectare groot natuurgebied dat ooit deel uitmaakte van het Waddengebied. Op het landgoed ligt het schitterende Dierenpark Hoenderdaell. Op een zonnige maandagochtend reden wij van De Rijnhoeve naar Anna Paulowna om naar deze dierentuin te gaan. Hieronder tref je onze bevindingen van deze unieke dierentuin.

Wadlopen

Het prachtige waddengebied, dat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staat, kun je ontdekken tijdens wadexcursies. Vanuit Den Helder worden er verschillende wadexcursies georganiseerd, zoals wadlopen en vogelkijkexcursies. Bij laagwater wandel je door slik, zandplaten en over mosselbanken.

nl_NL_formalDutch